BEZOEKERS

Wie geniet er niet van de draaiende windmolen aan Het Hoge in Vorden? Een molen die – komende vanuit de richting Hengelo – al snel aan de horizon opduikt. Is het u al opgevallen dat deze molen veel vaker draait dan vroeger? Dat komt onder andere door het team (vrijwillige) molenaars.

 

BEZOEK

De molenaars ontvangen regelmatig bezoekers waaronder ook toeristen uit het buitenland. Dan zijn de molenaars even de ambassadeurs van de molenwereld, van Vorden én van Nederland. Het valt altijd weer op hoezeer molens, in de ogen van buitenlanders, bij Holland horen. Dan leggen zij de techniek van onze molen uit of vertellen het verhaal over de molens die Nederland droogmaalden, die hout zaagden, papier maakten, graan maalden, enz.

 

Deze molen mag terecht beschouwd worden als belangrijk cultureel erfgoed in Vorden, ooit behorend bij het landgoed Hackfort.

 

De molen is wekenlijks in bedrijf en is open op zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Andere dagen is de molen open als u ziet dat deze draait. Op die momenten bent u van harte welkom om de molen te bezichtigen.

 

Maar de molen kan ook op afspraak bezocht worden; neem daarvoor contact op met Stephan Fransen (molenaar en tevens secretaris van de stichting):

 

Telefoon: 06-40860774

Email: info@hackfortschewindmolen.nl