Nieuws

Nieuw voegwerk

In juli 2023 is het voegwerk van de molen opnieuw gedaan. Iedere 2 jaar komt monumentenwacht langs op de molen voor in grondige inspectie. In 2021 hebben ze de dringende aanbeveling gegeven om het voegwerk te vernieuwen. Op veel plekken zaten gaten die snel groter werden. Met name in de winter komt er veel vocht via de gaten tussen het voegwerk. Zodra de temperatuur onder 0 komt zet het vocht uit waardoor er op sommige plekken nog maar weinig over was van het voegwerk. Er werd een steiger op de stelling gebouwd en zo is de voeger aan de slag gegaan. Het voegwerk bleek op veel plekken nog slechter dan gedacht waardoor de klus 2,5 week in beslag heeft genomen in plaats van de beoogde 2 weken. Wat zijn we tevreden met het resultaat! De molen zier aan de buitenkant weer als nieuw uit!Uitslag Rabobank Club Support 2022

De uitslag van de actie "Rabobank Club Support 2021" is bekend. Wij hebben een bedrag van € 236,34 toegekend gekregen, Daar zijn wij erg blij mee en zullen daar - volgens plan - nieuwe meel-opbergbakken voor kunnen kopen. Tevens hebben wij een pin-apparaat kunnen aanschaffen.  Allen die een stem op ons hebben uitgebracht: hartelijk dank!!


Uitslag Rabobank Club Support 2021

De uitslag van de actie "Rabobank Club Support 2021" is bekend. Wij hebben een bedrag van € 169,22 toegekend gekregen, Daar zijn wij erg blij mee en zullen daar - volgens plan - de verlichting van de meelzolder kunnen verbeteren. Allen die een stem op ons hebben uitgebracht: hartelijk dank!! 


“Wind en Water"

De Stichting Vrienden van de Hackfortsche Windmolen heeft in samenwerking met Natuurmonumenten een folder uitgebracht met de titel “Wind en Water”. Het betreft een wandeltocht van circa 5 kilometer van de "Hackfortsche Windmolen" aan Het Hoge naar "Watermolen Hackfort" bij kasteel Hackfort. Hiermee willen we de verbinding tussen beide molens een nieuw leven inblazen. De folder vertelt tevens het verhaal van de lange geschiedenis van beide molens. Een verleden dat ze delen met de Baakse Beek, vandaar de titel “Wind en Water”.

De folder is verkrijgbaar tegen betaling van € 0,50 bij de VVV, Restaurant “De Keuken van Hackfort” en natuurlijk de Hackfortsche Windmolen aan het Hoge en de "Watermolen Hackfort" bij kasteel Hackfort tijdens openingsuren.